Organizacija obiskov

O Institutu
eNoviceIJS

Znotraj inštituta

Mladi raziskovalci, nagrade, štipendije
Vabimo na obisk
Navodila za obiskovalce

otroci.jpg

Na Institutu verjamemo, da ne zadostuje le s pomočjo znanja in denarja ustvarjati novo znanje, temveč je ravno toliko pomembno iz znanja ustvarjati denar in z znanjem omogočiti razvoj novega znanja. Verjamemo, da je povezovanje šolstva, gospodarstva in znanosti eden temeljev uspešnega razvoja na znanju temelječe družbe.


NAVODILA ZA OBISKOVALCEDOGOVORITE SE ZA OBISK NA IJS

 • Za obisk Instituta »Jožef Stefan« se dogovorite tako, da nam svojo željo po obisku sporočite
  na ijsobiski@ijs.si . Prosimo, da nam ob tem sporočite:

  • željen termin in uro obiska;
  • koliko obiskovalcev bo prišlo (maksimalno število obiskovalcev je 40);
  • okvirno starost obiskovalcev;
  • kako dolgo bi želeli ostati pri nas (največ 2 uri);
  • kontaktno telefonsko številko, na katero boste na dan obiska dosegljivi.

OGLEDI GLAVNE ENOTE NA VIČU V LJUBLJANI

 • Glavna enota Instituta »Jožef Stefan« se nahaja na Jamovi cesti 39 v Ljubljani (ogled zemljevida).

  Po predhodni najavi nas lahko obiščete vsak dan v tednu med 9.00 in 16.00 uro. Prosimo vas, da nam svojo željo za ogled Instituta sporočite najmanj 14 dni pred načrtovanim dnem obiska.

  Celoten ogled je lahko sestavljen iz največ dveh programov (tj. zaporednih obiskov 4 laboratorijev). Ogled posameznega laboratorija traja 30 minut.

  Število obiskovalcev posameznega programa je zaradi varnosti med ogledi laboratorijev omejeno na največ 10 oseb (skupaj nas v enem dnevu lahko obišče največ 40 obiskovalcev). V kolikor so obiskovalci šolarji ali dijaki, mora vse skupine spremljati učitelj, profesor ali druga oseba s strani šole s pedagoško izobrazbo.

  Parkiranje osebnih vozil in avtobusov na površinah Instituta ni mogoče. Avtobusi, ki pripeljejo šolarje in druge organizirane skupine, lahko zapeljejo na glavno parkirišče, da se omogoči varen izstop potnikov. Obiskovalce lahko po končanem ogledu na glavnem parkirišču tudi poberejo.

  Prosimo za dosledno upoštevanje varnostnih navodil, danih od osebja Instituta, še posebej laboratorijskega osebja. Prosto sprehajanje po laboratorijih zaradi varnostnih razlogov ni dovoljeno, zato prosimo, da se držite skupine.

  Prosimo, da se med predstavitvami v laboratorijih ne prehranjujete, temveč vas vabimo, da se s tem namenom vnaprej dogovorite za morebitne premore med predstavitvami. Institut ima tudi lastno restavracijo, ki je odprta za obiskovalce.

  POSEBNO OBVESTILO ZA OBISKOVALCE ŠOLE EKSPERIMENTALNE KEMIJE:
  Del obiska Šole eksperimentalne kemije, ki jo izvaja mag. Tomaž Ogrin, je tudi priprava sladoleda z uporabo tekočega dušika. Sodelavci IJS tam narejen sladoled z veseljem uživamo, vendar pa smo vas dolžni obvestiti, da Institut za izdelavo sladoleda ni registriran in za njegovo uživanje ne prevzema odgovornosti. Sladoled, narejen v času Šole eksperimentalne kemije, zato uživate na lastno odgovornost.

  IZVEN TEDNA ODPRTIH VRAT LAHKO NA INSTITUTU SPREJMEMO ZGOLJ EN OBISK TEDENSKO.
  Zaradi narave dela, organizacije in zasedenosti laboratorijev, koordinatorji obiskov lahko programe obiskov naknadno spremenijo brez predhodnega posveta z obiskovalci. Pri tem se še vedno spoštuje dogovorjeni termin, dogovorjen čas obiska in dogovorjeno dolžino obiska. Za razumevanje se zahvaljujemo!

OGLEDI REAKTORSKEGA CENTRA V PODGORICI

 • Reaktorski center v Podgorici se nahaja na naslovu Brinje 40 v Dolu pri Ljubljani (ogled zemljevida).

  Če je vaš cilj Reaktorski center v Podgorici, se za obisk dogovorite z Izobraževalnim centrom za jedrsko tehnologijo Milana Čopiča (ICJT), in sicer tako, da pošljete sporočilo na naslov icjt@ijs.si .

  Opozarjamo, da je za ogled raziskovalnega reaktorja poleg predhodne najave iz varnostnih razlogov potrebno izpolniti tudi prijavnico za ogled raziskovalnega reaktorja TRIGA Mark II. Lepo prosimo, da sken izpolnjene prijavnice pošljete na naslova icjt@ijs.si in ijsobiski@ijs.si , originalni dokument pa na dan obiska prinesete s seboj.

POVEZANI OGLED OBEH LOKACIJ

 • Ob ustrezni organizaciji prevoza (Reaktorski center v Podgorici je namreč od glavne enote Instituta oddaljen približno 10 kilometrov) je mogoče združiti ogled obeh lokacij Instituta »Jožef Stefan«.

Institut "Jožef Stefan", Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefon: (01) 477 39 00, faks.: (01) 251 93 85
info@ijs.si