Koledar prireditev

O Institutu
eNoviceIJS

Znotraj inštituta

Javna naročila, razpisi in objave
Prireditve
Informacije javnega značaja

Stefan.jpg

pdf NAPOTKI
ZA ORGANIZACIJO PRIREDITEV NA INSTITUTU

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Napovednik dogodkov na Institutu - 3. teden leta 2021 (PDF)

Obvestila o dogodkih v naslednjem tednu zbiramo do petka do 14. ure na: ta.teden@ijs.si


NASLOV

Predstavitev regionalnega projekta vzpostavitve Mednarodnega inštituta za trajnostne tehnologije v JV Evropi (SEEIIST projekt) v sinergiji z Nacionalnim projektom vzpostavitve slovenskega regionalnega centra za zdravljenje raka s protonsko terapijo (SIPTC projekt)
OD VIZIJ K STVARNOSTI

KDAJ IN KJE

Velika dvorana IJS, četrtek, 23. 01. 2020 ob 10h (registracija od 9.30)

PROGRAM

Najava

PRIJAVE IN INFORMACIJE

andrej.studen@ijs.si

POVZETEK

Inštitut Jožef Stefan (IJS) v so-organizaciji z Inženirsko Akademijo Slovenije (IAS) organizira strokovno srečanje namenjeno predstavitvi regionalnega projekta vzpostavitve Mednarodnega inštituta za trajnostne tehnologije v JV Evropi (SEEIIST projekt) v iskanju sinergij z Nacionalnim projektom vzpostavitve slovenskega regionalnega centra za zdravljenje raka s protonsko terapijo (SIPTC projekt).

Na strokovno srečanje, ki bo 23.01.2020 ob 10.00 uri v veliki dvorani IJS ste vabljeni predstavniki onkološke stroke, znanosti in industrije. Program strokovnega srečanja boste prejeli v januarju 2020. Kot gosta bosta na dogodku sodelovala ministrica za znanost Črne Gore dr. Sanja Damjanovič in nekdanji direktor Evropske organizacije za jedrske raziskave (CERN) dr. Herwig Schopper v družbi vidnih domačih in mednarodnih strokovnjakov.

Strokovno srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Svojo udeležbo prosim potrdite do 15. januarja 2020 na andrej.studen@ijs.si

TITLE

Presentation of regional project of implementation of the Southeast European International Institute of Sustainable Technology (SEEIIST) and its sinergies with the national project of the establishment of the Slovenian regional centre for proton therapy treatment of cancer (SIPTC)
FROM VISION TO REALITY -

WHERE AND WHEN

Main lecture hall, JSI, Thursday, January 23rd 2020 at 10.00 (registration from 9.30)

PROGRAME

Invitation

REGISTRATION AND INFORMATION

andrej.studen@ijs.si

ABSTRACT

Jožef Stefan institute (JSI) in co-operation with Slovenian Academy of Engineering invites you to the expert meeting dedicated to presentation of a regional project of implementation of the Southeast European International Institute of Sustainable Technology and identification of sinergies with the national project of establishment of the Slovenian regional centre for proton therapy treatment of cancer (SIPTC)

The expert meeting will take place on Thursday, January 23rd at 10.00 in the main lecture hall of the JSI and welcomes representatives from oncology, science and industry. The meeting will be attented by the Minister of Science of Republic of Montenegro, Ms Sanja Damjanovič, and a former Director General of the European organization for Nuclear Resarch (CERN), Mr Herwig Schopper as honored guests, accompanied by prominient home and foreign experts in the field.

The meeting will be held in English.

Your attendance can be confirmed by January 15th 2020 at andrej.studen@ijs.si


RAZSTAVE V GALERIJI

Koledar prireditev/Kastelec.jpg

NASLOV

Čudoviti novi čas

AVTOR

Barbara Kastelec

Spletna stran avtorja: http://www.barbarakastelec.com/

KDAJ IN KJE

Ponedeljek, 18. januar 2021, Galerija Instituta "Jožef Stefan"
Odprtja razstave zaradi zagotavljanja varnosti ne bo.
Razstava bo odprta do 15. februarja 2021.

VABILO

Vabilo na razstavo (PDF)

Če želite prejemati obvestila o razstavah po e-pošti, se lahko prijavite na: e-poštni seznam


Koledar prireditev/Huzjan.jpg

PRIREDITEV

Stalna razstava, postavljena v sklopu 50. obletnice reaktorja TRIGA in 8. trienala sodobne umetnosti - U3

NASLOV

Jedra

AVTOR

Ištvan Išt Huzjan

KJE

Forma viva - Reaktorski center Podgorica, Brinje 40, Dol pri Ljubljani

VABILO

Vabilo na odkritje umetniškega objekta (PDF)


RAZSTAVE V GALERIJI O2 NA REAKTORJU

NASLOV

Krasni živi svet

AVTOR

Jošt Stergaršek

KDAJ IN KJE

Torek, 22. novembra 2016, ob 17. uri, Galerija O2 v Reaktorskem centru Podgorica, Brinje 40, Dol pri Ljubljani
Razstava bo odprta do 3. novembra 2016

VABILO

Vabilo na razstavo (PDF)


SEMINARJI IN PREDAVANJA NA ODSEKIH


KONFERENCE, TEČAJI, DELAVNICE, RAZPRAVE

 • 12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (12. ITTC) 9.-11. 10. 2019, Ljubljana

 • Ime dogodka: 12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (12. International Technology Transfer Conference, 12. ITTC)
 • Organizator: Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ”Jožef Stefan” s številnimi partnerji (seznam)

 • Termin: 9.-11. oktober 2019
 • Lokacija: Institut ”Jožef Stefan”, Jamova cesta 39, Ljubljana, Slovenija (podrobnosti v programu)

 • Opis: Letošnja že 12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (12. ITTC) bo potekala med 9. in 11. oktobrom 2019 v okviru Multikonference Informacijska družba 2019 na Institutu “Jožef Stefan”.
 • Osrednja tema letošnje 12. ITTC bo, kako zagotoviti učinkovit prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij v gospodarstvo. Še posebej vas vabimo v četrtek, 10. oktobra 2019, na uradno otvoritev 12. ITTC in k sodelovanju v bogatem programu z mednarodnimi strokovnjaki.
 • Prav tako bomo organizirali tradicionalno enajsto tekmovanje (pitch) podjetnih raziskovalcev, ki s svojimi inovacijami in poslovnimi modeli kandidirajo na izboru najboljše inovacije s tržnim potencialom, iz JRO v letu 2019. Mednarodna ocenjevalna komisija bo izbrala podjetni raziskovalni tim z največjim tržnim potencialom njihove inovacije, ki bo prejel denarno nagrado.
 • Registracija: za brezplačno udeležbo je na voljo preko prijavne strani. Zaradi zagotovitve prostora vas prosimo za predhodno prijavo.

 • Dodatne informacije: v zvezi z dogodkom ali s pomočjo pri prijavi so na voljo preko elektronskega naslova tehnologije@ijs.si .

 • Vljudno vas prosimo za posredovanje informacije o konferenci vsem, ki bi jih le-ta utegnila zanimati.


 • Tekmovanje za najboljšo inovacijo s tržnim potencialom, 10. 10. 2019, Velika predavalnica IJS

 • Ime dogodka: Tekmovanje za najboljšo inovacijo s tržnim potencialom – pitch pred investitorji 2019
 • Termin: 10. 10. 2019, 9:00 – 14:00
 • Lokacija: Velika predavalnica Instituta »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana
 • Opis: Na tradicionalni 12. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij bomo podelili posebno nagrado za najboljše inovacije z javnih raziskovalnih organizacij v letu 2019.
 • Poudarek tekmovanja je na predstavitvi poslovnih predlogov pred ocenjevalno komisijo, ki jo sestavljajo investitorji in strokovnjaki s področja komercializacije tehnologij. Člani komisije bodo ocenili tržni potencial predstavljenih inovativnih tehnologij na podlagi vnaprej določenih ocenjevalnih kriterijev in tehnologije z najvišjim tržnim potencialom nagradili z denarno nagrado v višini 2.500,00 EUR.
 • Da bodo predstavitve potencialnih zmagovalcev uspešnejše, organiziramo tudi dve pripravljalni delavnici z nazivom »Kako se prijaviti za nagrado in kako pripraviti učinkovito predstavitev«, ki bosta 27. septembra 2019 in 4. oktobra 2019 v sejni sobi Centra za prenos tehnologij in inovacij C86.
 • Namen razpisa je podpreti prenos tehnologij iz znanosti v gospodarstvo na vseh področjih naravoslovnih znanosti. Cilj razpisa je vzpodbuditi inventivnost/inovativnost javnih raziskovalnih organizacij in njen prenos v gospodarstvo, predvsem na temelju komercializacije tehnologij, produktov in storitev v obliki licenciranja in ustanavljanja odcepljenih podjetij.
 • Dogodek organiziramo v okviru programa subjekta inovativnega okolja za podporo inovativnim, podjetnim raziskovalcem, in drugim posameznikom, ki se navdušujejo ali celo že udejanjajo ideje za trženje tehnologij, z možnostjo ali željo ustanovitve odcepljenih podjetij, oziroma jih tovrstne pobude zanimajo.
 • Registracija na razpis: je mogoča preko povezave do 30.8.2019. Na pripravljalni delavnici se lahko prijavite do 25. 9. 2019 na prvo delavnico oz. do 2. 10. 2019 na drugo preko naslova: tehnologije@ijs.si .


 • Kako načrtovati in udejaniti poslovni model za trženje visokotehnološke inovacije? 11. 6. 2019, Mednarodna podiplomska šola Jožefa Stefana

 • Ime dogodka: Kako načrtovati in udejaniti poslovni model za trženje visokotehnološke inovacije?
 • Termin: 11. junij 2019 ob 14. uri.
 • Lokacija: Predavalnica Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana
 • Opis: V okviru podpornih storitev inovativnega okolja IJS organiziramo delavnico: Kako načrtovati in udejaniti poslovni model za trženje visokotehnološke inovacije?
 • Na podjetniško inovacijski delavnici predstavimo načine in možnosti zaščite in trženja intelektualne lastnine, pot od ideje do (odcepljenega) podjetja, možne vire financiranja. Predstavimo in praktično preizkusimo metodo načrtovanja poslovnega modela in določanja vrednosti izdelka za kupca. Mladi raziskovalci, študenti, podjetniki spoznajo, kako razviti poslovni model in predlog sodelovanja predstaviti potencialnim investitorjem ali poslovnim partnerjem.
 • Delavnico izvajamo za podjetne študente, mlade raziskovalce, podjetni inovativne posameznike, ki vas zanimajo možnosti in orodja za načrtovanje zagonskega podjetja, katerega poslovni model (praviloma) temelji na visokotehnološki invenciji. Podporne storitve nudimo kot subjekt inovativnega okolja v okviru brezplačnih informiranj, mentoriranj in ekspertnih svetovanj za podjetne posameznike in zagonska podjetja.
 • Delavnico bosta izvedla dr. Levin Pal, vodja skupine za zaščito intelektualne lastnine, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami in mag. Robert Blatnik, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami, strokovnjak za odcepljena podjetja, koordinator dogodkov, Certified Licensing Professional – CLP (vodja delavnice in moderator dogodka).
 • Registracija: prijava na brezplačni dogodek je obvezna preko Eventbrite prijavnice, kjer je na voljo tudi program dogodka.


 • Mladi upi 2019 – Podjetniško-inovacijska delavnica za mlade raziskovalce, 30. 5. 2019, Velika predavalnica IJS

 • Ime dogodka: Delavnica: Mladi upi 2019 – Podjetniško-inovacijska delavnica za mlade raziskovalce
 • Termin: 30. maj 2019, od 13:00-16:30
 • Lokacija: Velika predavalnica IJS
 • Opis: Na delavnico vabimo podjetne raziskovalce in študente, dijake, inovativne posameznike in potencialne podjetnike, spin-out time v nastajanju.
 • Na delavnici bomo predstavili podporne programe in storitve za inoviranje, podjetništvo ter mednarodno sodelovanje, osnove intelektualne lastnine, kako jo pripraviti in zaščititi, da bo primerna za trženje v lastnem podjetju ali preko licenciranja industriji. V praktikumu načrtujemo poslovne modele z uporabo uveljavljenih praktičnih orodij in pripravimo poskusno predstavitev za investitorja.
 • Dogodek organiziramo v okviru programa subjekta inovativnega okolja za podporo inovativnim, podjetnim raziskovalcem, in drugim posameznikom, ki se navdušujejo ali celo že udejanjajo ideje za trženje tehnologij, z možnostjo ali željo ustanovitve podjetij, oziroma jih tovrstne pobude zanimajo.
 • Na dogodku predavajo in moderirajo: dr. Levin Pal, vodja skupine za zaščito intelektualne lastnine, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami, mag. Marja Medved, CMEPIUS, skrbnica pobude EURAXESS in Study in Slovenia in mag. Robert Blatnik, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami, strokovnjak za odcepljena podjetja, Certified Licensing Professional – CLP (vodja delavnice in moderator dogodka).
 • Registracija: prijava na brezplačni dogodek je obvezna preko Eventbrite prijavnice, kjer si lahko ogledate tudi podrobnejši program delavnice.


 • Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking (2. delavnica), 16. 5. 2019, Velika predavalnica IJS

 • Ime dogodka: Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking (2. delavnica)
 • Termin: 16. 5. 2019, od 13:30-17:00
 • Lokacija: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana. Velika predavalnica
 • Opis: V okviru podpornih storitev inovativnega okolja IJS organiziramo delavnico Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking (2. del).
 • Na dogodek vabimo podjetne raziskovalce in študente, dijake, pedagoške delavce, inovativne posameznike, podjetnike ali tiste, ki načrtujete podjetje oziroma preverjate tržni potencial (svoje) invencije oz. tehnologije in vas tovrstne pobude zanimajo. Vabljeni tudi vsi, ki iščete pomoč pri preverjanju poslovne ideje ter načrtovanju izvedbe, iskanju tehnološke rešitve, odpravljanju ovir in razvoju podjetja.
 • V nadaljevalni delavnici razvoja poslovnega modela z metodo Design Thinking bomo podrobneje predstavili metodo s poudarkom na definiciji izzivov in izdelavi prototipov. Izvedli bomo praktikum z uporabo konkretnih primerov izbranih invencij, ki jih udeleženci načrtujejo tržiti in v ta namen razvijajo poslovni model.
 • Dogodek organiziramo v okviru programa subjekta inovativnega okolja za podporo inovativnim, podjetnim raziskovalcem, in drugim posameznikom, ki se navdušujejo ali celo že udejanjajo ideje za trženje tehnologij, z možnostjo ali željo ustanovitve odcepljenih podjetij, oziroma jih tovrstne pobude zanimajo.
 • Na dogodku predava: dr. Rok Stritar, doktor ekonomije, ustanovitelj podjetja Kibuba.
 • Dogodek moderira: mag. Robert Blatnik, Center za prenos tehnologij in inovacij, Institut Jožef Stefan.
 • Registracija: prijave na brezplačni dogodek so obvezne preko Eventbrite prijavnice.


 • Poslovni Stand-up zajtrk – “Spoznaj mentorja”, 16. 5. 2019, Sejna soba CTT

 • Ime dogodka: “Stand-up zajtrk – spoznajmo se in spoznajmo mentorja”
 • Termin: 16. 5. 2019, od 9:00 – 10:30
 • Lokacija: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana. Sejna soba Centra za prenos tehnologij in inovacij (C86)
 • Opis: Organiziramo spoznavno, neformalno druženje: “Stand-up zajtrk – spoznajmo se in spoznajmo mentorja”.
 • Na dogodek so vabljeni podjetni raziskovalci in študenti, dijaki, drugi inovativni posamezniki in potencialni podjetniki. Na dogodku sodelujejo strokovnjaki CTT in vabljeni zunanji strokovnjaki, partnerji CTT, izkušeni podjetniki in bivši sodelavci IJS.
 • Dogodek organiziramo v okviru programa subjekta inovativnega okolja za podporo inovativnim, podjetnim raziskovalcem, in drugim posameznikom, ki se navdušujejo ali celo že udejanjajo ideje za trženje tehnologij, z možnostjo ali željo ustanovitve (odcepljenih) podjetij, oziroma jih tovrstne pobude zanimajo.
 • Namen dogodka je, da se (bolje) spoznamo, predstavimo možnosti nudenja podpornih storitev zagonskim podjetnikom in takoj ali kasneje pomagamo z organizacijo mentoriranj in svetovanj strokovnjakov CTT in zunanjih strokovnjakov, izkušenih podjetnikov, članov mreže Prijateljev IJS, ki so pripravljeni svetovati mladim zagonskim podjetnikom.
 • Osrednja tema tokratnega dogodka bo priprava poslovne ideje za trženje invencije in prijava na nagrado za najboljšo inovacijo.
 • Dogodek moderira: mag. Robert Blatnik, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami, strokovnjak za odcepljena podjetja, koordinator dogodkov, Certified Licensing Professional – CLP.
 • Registracija: na brezplačni dogodek je obvezna preko Eventbrite prijavnice.

 • Dodatne informacije: lahko pridobite v Centru za prenos tehnologij in inovacij preko elektronskega naslova tehnologije@ijs.si . • Delavnica: Kako s pomočjo podpornega inovativnega okolja do lastnega (odcepljenega) podjetja?

 • Predavatelja: dr. Levin Pal in mag. Robert Blatnik
 • Kdaj in kje: četrtek, 7. 2. 2019 od 14:00 do 16:00 ure v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan«
 • Registracija: Na dogodek se je potrebno prijaviti preko povezave.

 • Na brezplačni delavnici bomo predstavili podporne storitve za podjetne posameznike, inovatorje, raziskovalce, dijake, ki načrtujejo ustanovitev podjetja, katerega poslovni model (praviloma) temelji na visokotehnološki invenciji. Program delavnice se bo osredotočal na kreiranje in zaščito intelektualne lastnine in zagotavljanje podpore Centra za prenos tehnologij in inovacij z nekaterimi možnostmi financiranja stroškov patentnih zaščit, načrtovanjem in ustanovitvijo (odcepljenega) podjetja in preverjanjem poslovnega modela preko iskanja industrijskega ali poslovnega (mednarodnega) partnerja, vire financiranja za zagonska podjetja in poslovni načrt. Delavnica se bo zaključila z diskusijo in zbiranjem interesa za brezplačno mentoriranje in svetovanje podjetnim inventorjem pri konkretnih načrtovanih podjemih.


 • Delavnica SRIP ToP Robotika, v torek, 4. december 2018 ob 10:00 v Veliki predavalnici IJS

 • Na delavnici, ki jo v smislu povezovanja in mreženja organiziramo pod okriljem SRIP Tovarne prihodnosti (ToP) za področji HOM (horizontalna mreža - ključna omogočitvena tehnologija) Robotika in VVV (vertikalna veriga vrednosti) Robotski sistemi in komponente, bomo povzeli kompetence in izzive partnerjev na področjih robotike in strojnega vida ter prikazali ponudbo in povpraševanje. Dotaknili se bomo tudi vsebinskih potreb po razvoju človeških virov na omenjenih področjih ter podali skupne smernice mogočega sodelovanja, tako znotraj SRIP ToP, kot tudi z ostalimi SRIPi.
 • Udeležba na delavnici je brezplačna.

 • Prijave zbiramo na elektronskem naslovu petra.movh@ijs.si , vključno do ponedeljka, 3. 12. 2018.


 • »Predstavitev možnosti vključevanja zasebnega sektorja v zunanje finančne instrumente Evropske unije, s poudarkom na področju energije«; 1. junij 2018, EU HIŠA

 • V soorganizaciji z Ministrstvom za zunanje zadeve (MZZ) in Centrom energetsko učinkovitih rešitev (CER) organizira SRIP PMiS seminar: »Predstavitev možnosti vključevanja zasebnega sektorja v zunanje finančne instrumente Evropske unije, s poudarkom na področju energije«.
 • Udeležba je za člane SRIP PMiS brezplačna.

 • Število udeležencev je omejeno, zato Vas vabimo, da čim prej izpolnete prijavni obrazec.


 • Delavnica o intelektualni lastnini

 • SRIP PMiS in Helena Valas s.p.

 • Vabimo vas na dogodek: »Delavnica o intelektualni lastnini«; ki bo 14. 05. 2018 ob 13 uri v Veliki predavalnici IJS. Delavnico bo vodila gospa Helena Valas. Predavanje bo usmerjeno v prakso, saj izhaja iz predpostavke, da je intelektualna lastnina tržni inštrument s katerim se vstopa na trg.

 • Prijave zbiramo do vključno petka 11. 05. 2018.

 • Odsek: Center Pametna mesta in skupnosti http://pmis.ijs.siSTALNI DOGODKI

0.jpg

Institut "Jožef Stefan", Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana, Slovenija, Telefon: (01) 477 39 00, Faks.: (01) 251 93 85
info@ijs.si