Koledar prireditev

O Institutu
eNoviceIJS

Znotraj inštituta

Javna naročila, razpisi in objave
Prireditve
Informacije javnega značaja

Stefan.jpg

pdfNAPOTKI
ZA ORGANIZACIJO PRIREDITEV NA INSTITUTU

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Napovednik dogodkov na Institutu - 39. teden leta 2021 (PDF)

Obvestila o dogodkih v naslednjem tednu zbiramo do petka do 14. ure na: ta.teden@ijs.si


NASLOV

Predstavitev regionalnega projekta vzpostavitve Mednarodnega inštituta za trajnostne tehnologije v JV Evropi (SEEIIST projekt) v sinergiji z Nacionalnim projektom vzpostavitve slovenskega regionalnega centra za zdravljenje raka s protonsko terapijo (SIPTC projekt)
OD VIZIJ K STVARNOSTI

KDAJ IN KJE

Velika dvorana IJS, četrtek, 23. 01. 2020 ob 10h (registracija od 9.30)

PROGRAM

Najava

PRIJAVE IN INFORMACIJE

andrej.studen@ijs.si

POVZETEK

Inštitut Jožef Stefan (IJS) v so-organizaciji z Inženirsko Akademijo Slovenije (IAS) organizira strokovno srečanje namenjeno predstavitvi regionalnega projekta vzpostavitve Mednarodnega inštituta za trajnostne tehnologije v JV Evropi (SEEIIST projekt) v iskanju sinergij z Nacionalnim projektom vzpostavitve slovenskega regionalnega centra za zdravljenje raka s protonsko terapijo (SIPTC projekt).

Na strokovno srečanje, ki bo 23.01.2020 ob 10.00 uri v veliki dvorani IJS ste vabljeni predstavniki onkološke stroke, znanosti in industrije. Program strokovnega srečanja boste prejeli v januarju 2020. Kot gosta bosta na dogodku sodelovala ministrica za znanost Črne Gore dr. Sanja Damjanovič in nekdanji direktor Evropske organizacije za jedrske raziskave (CERN) dr. Herwig Schopper v družbi vidnih domačih in mednarodnih strokovnjakov.

Strokovno srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Svojo udeležbo prosim potrdite do 15. januarja 2020 na andrej.studen@ijs.si

TITLE

Presentation of regional project of implementation of the Southeast European International Institute of Sustainable Technology (SEEIIST) and its sinergies with the national project of the establishment of the Slovenian regional centre for proton therapy treatment of cancer (SIPTC)
FROM VISION TO REALITY -

WHERE AND WHEN

Main lecture hall, JSI, Thursday, January 23rd 2020 at 10.00 (registration from 9.30)

PROGRAME

Invitation

REGISTRATION AND INFORMATION

andrej.studen@ijs.si

ABSTRACT

Jožef Stefan institute (JSI) in co-operation with Slovenian Academy of Engineering invites you to the expert meeting dedicated to presentation of a regional project of implementation of the Southeast European International Institute of Sustainable Technology and identification of sinergies with the national project of establishment of the Slovenian regional centre for proton therapy treatment of cancer (SIPTC)

The expert meeting will take place on Thursday, January 23rd at 10.00 in the main lecture hall of the JSI and welcomes representatives from oncology, science and industry. The meeting will be attented by the Minister of Science of Republic of Montenegro, Ms Sanja Damjanovič, and a former Director General of the European organization for Nuclear Resarch (CERN), Mr Herwig Schopper as honored guests, accompanied by prominient home and foreign experts in the field.

The meeting will be held in English.

Your attendance can be confirmed by January 15th 2020 at andrej.studen@ijs.si


RAZSTAVE V GALERIJI

Koledar prireditev/Petek.jpg

NASLOV

Narava in človek

AVTOR

Polona Petek

KDAJ IN KJE

Ponedeljek, 6. september 2021, Galerija Instituta "Jožef Stefan"
Odprtja razstave zaradi zagotavljanja varnosti ne bo.
Razstava bo odprta do 4. oktobra 2021.

VABILO

Vabilo na razstavo (PDF)

Če želite prejemati obvestila o razstavah po e-pošti, se lahko prijavite na: e-poštni seznam


Koledar prireditev/Huzjan.jpg

PRIREDITEV

Stalna razstava, postavljena v sklopu 50. obletnice reaktorja TRIGA in 8. trienala sodobne umetnosti - U3

NASLOV

Jedra

AVTOR

Ištvan Išt Huzjan

KJE

Forma viva - Reaktorski center Podgorica, Brinje 40, Dol pri Ljubljani

VABILO

Vabilo na odkritje umetniškega objekta (PDF)


RAZSTAVE V GALERIJI O2 NA REAKTORJU

NASLOV

Krasni živi svet

AVTOR

Jošt Stergaršek

KDAJ IN KJE

Torek, 22. novembra 2016, ob 17. uri, Galerija O2 v Reaktorskem centru Podgorica, Brinje 40, Dol pri Ljubljani
Razstava bo odprta do 3. novembra 2016

VABILO

Vabilo na razstavo (PDF)


SEMINARJI IN PREDAVANJA NA ODSEKIH


NASLOV

Ultrafast magnetism in composite ferromagnets. Towards sub-ps switching

Arhiv

PREDAVATELJ

dr.Igor Vaskivskyi
Jozef Stefan Institute, Complex matter department

KDAJ IN KJE

Četrtek, 16. september 2021, ob 15:00 uri, Zoom Meeting

Topic F7 Internal Seminar, Join Zoom Meeting: https://zoom.us/j/97046995988?pwd=NDBKVDFyVzgzb3NWbk5Ra0NGbkEzQT09

Meeting ID: 970 4699 5988, Passcode: 851027

KONFERENCE, TEČAJI, DELAVNICE, RAZPRAVE

 • 14. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (14. ITTC)

 • IME DOGODKA: 14. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (14th International Technology Transfer Conference, 14. ITTC)
 • ORGANIZATOR: Center za prenos tehnologij in inovacij (CTT)
 • TERMIN: 7. in 8. oktober 2021
 • LOKACIJA: Institut Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana

 • OPIS: Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij je namenjena prenosu znanja in inovacij iz akademskega v poslovno okolje. Letošnja osrednja tema bo premostitev t.i. doline smrti (How to survive the valley of death?) s spodbujanjem investitorjev za financiranje v že začetnih in sledečih fazah razvoja visokotehnoloških podjetij za njihov nemoten razvoj, na kakšen način vgraditi financiranje Proof-of-Concept (PoC) v nacionalni in lokalni inovacijski ekosistem ter kakšno vlogo (lahko) odigrajo pisarne za prenos tehnologij, javne raziskovalne organizacije, državni organi in gospodarstvo pri vzpostavljanju uspešne sheme PoC financiranja. Podjetni raziskovalci bodo svoje inovacije lahko predstavili mednarodni strokovni komisiji na tekmovanju za najboljšo inovacijo z javnih raziskovalnih organizacij, prav tako pa bosta že drugič zapored podeljeni prestižni nagradi Svetovne organizacije intelektualno lastnino (WIPO) podjetju in raziskovalcu (WIPO IP Enterprise Trophy, WIPO Medal for Inventors). Priznani raziskovalci bodo predstavili svoje znanstveno-raziskovalno delo in projekte, ki so bili financirani z javnimi sredstvi in nemalokrat nudijo tudi možnosti uporabe v poslovni praksi podjetij, obenem pa bodo predstavitve vključevale tudi znanstvene prispevke o prenosu tehnologij in intelektualni lastnini. Strokovnjaki s področja prenosa tehnologij in zaščite intelektualne lastnine bodo na konferenci predstavili svoje znanstvene prispevke. Za povezovanje podjetij in raziskovalcev bodo v dopoldanskem delu potekala vnaprej načrtovana dvostranska srečanja preko svetovnega spleta za navezovanje stikov z domačimi in tujimi partnerji za skupni razvoj, iskanje tehnoloških rešitev, prijave na razpise in druge oblike sodelovanja. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku v sklopu multikonference Informacijska družba 2021 in je za udeležence brezplačna. Konferenca bo predvidoma potekala na Institutu Jožef Stefan z upoštevanjem takrat veljavnih epidemioloških razmer, medtem ko bodo dvostranska srečanja virtualna.

 • DODATNE INFORMACIJE in REGISTRACIJA: http://ittc.ijs.si/, tehnologije@ijs.si


 • Mladi upi 2021

 • IME DOGODKA: Mladi upi 2021 (Young hopes 2021)
 • ORGANIZATOR: Center za prenos tehnologij in inovacij (CTT)
 • TERMIN: 23. april 2021, 13:00-16:30
 • LOKACIJA: svetovni splet (Institut Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana v primeru ustreznih epidemioloških razmer)

 • OPIS: Tradicionalna semestrska delavnica bo osvetlila ključna področja na začetku podjetniške poti novih idej in inovacij. Direktorica Slovenskega podjetniškega sklada, mag. Maja Tomanič Vidovič, bo predstavila podporne mehanizme in programe, ki so na voljo podjetjem na začetku poslovne poti. O podpori raziskovalcev in kariernemu razvoju preko iniciative Euraxess bo spregovorila mag. Marja Medved, za ustrezne in pravočasne korake pri zaščiti intelektualne lastnine z razkritjem izuma in pripravo patentne prijave, bosta udeležence s teoretičnimi in praktičnimi primeri seznanila dr. Levin Pal in Tomaž Lutman. Praktične izkušnje z ustanavljanjem odcepljenega podjetja bo delil doc. dr. Gregor Primc, za teoretični del pa bo poskrbel mag. Robert Blatnik z opredelitvijo odcepljenega in zagonskega podjetja, kako pripraviti osnutek poslovnega modela z opredelitvijo kupcev, tržnih segmentov, finančnih sredstev in vrednosti s pomočjo uveljavljenega pristopa business model canvas. Delavnica je namenjena podjetnim (mladim) raziskovalcem, študentom in dijakom, inovativnim posameznikom in potencialnim podjetnikom, podjetnim raziskovalcem z javnih raziskovalnih organizacij in timom odcepljenih podjetij v nastajanju. Udeležba na delavnici je brezplačna.

 • REGISTRACIJA: na delavnico Mladi upi 2021 poteka preko Eventbrite platforme, kjer so dostopne tudi ostale informacije glede dogodka.

 • DODATNE INFORMACIJE: lahko pridobite tudi preko elektronskega naslova tehnologije@ijs.si . • Delavnica SRIP ToP Robotika, v torek, 4. december 2018 ob 10:00 v Veliki predavalnici IJS

 • Na delavnici, ki jo v smislu povezovanja in mreženja organiziramo pod okriljem SRIP Tovarne prihodnosti (ToP) za področji HOM (horizontalna mreža - ključna omogočitvena tehnologija) Robotika in VVV (vertikalna veriga vrednosti) Robotski sistemi in komponente, bomo povzeli kompetence in izzive partnerjev na področjih robotike in strojnega vida ter prikazali ponudbo in povpraševanje. Dotaknili se bomo tudi vsebinskih potreb po razvoju človeških virov na omenjenih področjih ter podali skupne smernice mogočega sodelovanja, tako znotraj SRIP ToP, kot tudi z ostalimi SRIPi.
 • Udeležba na delavnici je brezplačna.

 • Prijave zbiramo na elektronskem naslovu petra.movh@ijs.si , vključno do ponedeljka, 3. 12. 2018.


 • »Predstavitev možnosti vključevanja zasebnega sektorja v zunanje finančne instrumente Evropske unije, s poudarkom na področju energije«; 1. junij 2018, EU HIŠA

 • V soorganizaciji z Ministrstvom za zunanje zadeve (MZZ) in Centrom energetsko učinkovitih rešitev (CER) organizira SRIP PMiS seminar: »Predstavitev možnosti vključevanja zasebnega sektorja v zunanje finančne instrumente Evropske unije, s poudarkom na področju energije«.
 • Udeležba je za člane SRIP PMiS brezplačna.

 • Število udeležencev je omejeno, zato Vas vabimo, da čim prej izpolnete prijavni obrazec.


 • Delavnica o intelektualni lastnini

 • SRIP PMiS in Helena Valas s.p.

 • Vabimo vas na dogodek: »Delavnica o intelektualni lastnini«; ki bo 14. 05. 2018 ob 13 uri v Veliki predavalnici IJS. Delavnico bo vodila gospa Helena Valas. Predavanje bo usmerjeno v prakso, saj izhaja iz predpostavke, da je intelektualna lastnina tržni inštrument s katerim se vstopa na trg.

 • Prijave zbiramo do vključno petka 11. 05. 2018.

 • Odsek: Center Pametna mesta in skupnosti http://pmis.ijs.siSTALNI DOGODKI

0.jpg

Institut "Jožef Stefan", Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana, Slovenija, Telefon: (01) 477 39 00, Faks.: (01) 251 93 85
info@ijs.si