Informacijsko in novinarsko središče2 / Desno


DAN ODPRTIH VRAT Instituta "Jožef Stefan"

V prizadevanju, da bi Institut "Jožef Stefan" aktivno sodeloval pri vzpostavljanju učeče se družbe in razmahu zanimanja za naravoslovje ter da bi spodbudili sodelovanje med Institutom in gospodarstvom, tudi letos gospodarstvenike, raziskovalce, študente in šolarje vabimo, da se udeležijo dneva odprtih vrat, 26. 3. 2011, ki bo predvidoma za potrebe obiskovalcev iz osnovnih šol ter gimnazij ter druge organizirane skupine po predhodnem dogovoru razširjen na teden odprtih vrat v času Stefanovih dni, od 21. 3.-26. 3. 2011.


Začetna konferenca projekta Genis Lab; enakost spolov v znanosti

Veliki predavalnici Kemijskega inštituta bodo 29. 3. 2011 ob 13. uri predstavili vlogo žensk v znanosti v zgodovini, pa tudi ukrepe, ki jih lahko raziskovalna organizacija sprejme, da raziskovalkam olajša njihova poklicna prizadevanja in jim omogoči poln razvoj njihovih potencialov. Ker je letos mednarodno leto kemije in obenem mineva sto let, odkar je Marie Curie prejela Nobelovo nagrado za kemijo, se bodo spomnili tudi njenega dela ter pomena njenih raziskav v današnjem svetu in vpliv, ki ga je imela na ženske v znanosti.

Kemijski institut sodeluje pri evropskem projektu Genis Lab, v okviru katerega bo v naslednjih letih načrtoval in uvajal strukturne spremembe, ki bodo vodile k večji enakosti spolov na Kemijskem inštitutu. Statistični podatki namreč kažejo, da se raziskovalke na svoji karierni poti še vedno srečujejo z več ovirami kot njihovi moški kolegi.


Start:up Slovenia - finalist IJS spin out

Radi bi vam sporočili, da je lanski IJS spin out Modro oko, d. o. o., finalist Start:up Slovenija! (http://www.startup.si/) Finalni izbor bo potekal do 20. 4. 2011, zmagovalec bo znan na konferenci PODIM (http://www.podim.org/domov/).


Konferenca CMTPI-2011

Od 3. do 7. septembra 2011 bo v Mariboru potekala že 6. mednarodna konferenca CMTPI (Computational Methods in Toxicology and Pharmacology Integrating Internet Resources). Več informacij.


Pristop IJS k YEAR

IJS je postal član Evropske mreže mladih raziskovalcev YEAR. Namen mreže je spodbujanje mednarodnega in interdisciplinarnega sodelovanja mladih raziskovalcev v evropskem raziskovalnem prostoru (ERA). Več o aktivnostih na spletni strani.

Trije predstavniki IJS so se udeležili letne konference YEAR v Gradcu z naslovom "The recipe for being a smart researcher"; dogovarjamo se, da bi bil soorganizator naslednje konference tudi IJS.Vabilo na obisk

Vse, ki jih zanima, kako poteka raziskovalna dejavnost v posameznih laboratorijih Instituta, vljudno vabimo na obisk.


Ta teden na IJS
Predavanja FMF
Predavanja na Kemijskem inštitutu
Starejše

logo  znak
O grbu