Page name: Obvestila

Obvestila

2017-01-20

V zadnjem času ste mnogi prejeli poštno obvestilo z naslovom "Limit kvota", ki vam svetuje, da uredite svojo kvoto za poštni računa na IJS s klikom na povezavo http://www.ijs.si/quota.limit.access - ki v resnici vodi na tuj strežnik. Gre za enega od mnogih poskusov goljufivega zajemanja osebnih podatkov in gesel, ki jih večinoma prestrežejo naši avtomatski filtri, ta pa se je prikradel do vaših nabiralnikov. Svetujemo vam, da takšna obvestila ignorirate in pobrišete. Prosim, upoštevajte, da vam CMI nikoli ne pošilja tovrstnih obvestil - stanje svojega računa in kvote lahko vedno sami preverite s svojim poštnim programom, v kolikor to omogoča, sicer pa na http://nabiralnik.ijs.si/, za morebitne spremembe pa smo na voljo na naslovu support@ijs.si. Uporabnikom, ki ste vpisali podatke v obrazec, svetujemo, da se obrnejo na support@ijs.si zaradi spremembe gesla.

2015-08-06

Zaradi napake na sistemskem disku in servisa opreme je repo.ijs.si v remontu.

2015-06-20 (2)

Ob 22h smo vrnili strežnik mailbox v produkcijo - servis zopet deluje nemoteno.

2015-06-20 (1)

Žal se je šele pri prižiganju strežnikov CMI po današnjih servisnih posegih v električno omrežje izkazalo, da je odpovedal poslušnost del diskovnega polja, kjer se servira uporabniška pošta (nabiralnik/mailbox.ijs.si).

Skrbi, da bi se pošta izgubila ni, vendar je strežnik in s tem vaša pošta nedosegljiva, dokler napak ne obidemo v zadovoljivi meri, da lahko zdrži do menjave pokvarjene opreme.

Za nevšečnosti se opravičujemo.

2013-08-29

Ker je potekel institutski CA za Eduroam, smo uvedli nov elektronski certifikat za Eduroam, njegov podpisnik pa je Arnesov CA. Vsi uporabniki odjemalcev za Eduroam (OS Windows) korenski certifikat Arnes CA za Eduroam že imate. Uporabniki z drugimi odjemalci si boste morda morali korenski certifikat naložiti s strani z navodili oz. preko neposredne povezave na Arnes CA za Eduroam.

Za nevšečnosti se opravičujemo.

2012-12-24

Od sredine decembra so uporabniki, ki uporabljajo spletni poštni odjemalec Google Mail (GMail), začeli dobivati obvestila o napakah in ne morejo več brati pošte s strežnikov IJS v tem odjemalcu. Ne gre za tehnično napako, temveč za načrtno odločitev korporacije Google, da spletni odjemalec GMail ne bo več sprejemal elektronskih potrdil nekomercialnih izdajateljev, pri čemer uporabnik nima nobene možnosti, da bi navedel svoja korenska potrdila ali izjeme.

Uporaba zunanjih spletnih odjemalcev je sicer odsvetovana, saj tako podatke o svojem službenem računu vnašate v tujo platformo in hranite na računalniškem sistemu zunaj svojega nadzora in morda tudi zunaj evropske zakonodaje.

Več: pogosta vprašanaja o elektronski pošti/GMail

Arhiv Obvestil