Page name: Enotna prijava in eduGAIN

Enotna prijava, Arnes AAI in eduGAIN

Uporabniško ime IJS in geslo, ki ju prejmete za Eduroam, lahko uporabljate tudi kot uporabniško ime za enotno prijavo za spletne in druge storitve. Sistem za overjanje (IdP - identity provider) IJS je vključen v federacijo overiteljev Arnes AAI in preko nje v je vključena tudi v mednarodno omrežje eduGAIN.

Če potrebujete uporabniški račun za dostop do storitev preko AAI oz. eduGAIN, torej zahtevajte račun po navodilih za Brezžično omrežje. Ker sistem omogoča uporabo tujih storitev in omrežij, morate sprejeti tudi Pravila dopustne uporabe omrežja (in nam poslati podpisano kopijo).

Pri storitvah, ki omogočajo prijavo preko AAI oz. eduGAIN (včasih tudi "Authentication Federation"), se lahko prijavite z uporabniškim imenom IJS tako, da med ponudniki overjanja (IdP) za prijavo izberite Institut "Jožef Stefan" ali Jožef Stefan Institute. Sistem za overjanje vas bo preusmeril na spletne strani IJS, kjer boste izvedli prijavo - ko vpisujete uporabniško ime in geslo, lahko preverite, da ste na strežniku idp.ijs.si - geslo vpisujte le v tem primeru, tako bo dostop do vaše identitete ostal varen.