Organizacija obiskov / marec / kako poteka2011 / Desno

DAN ODPRTIH VRAT 2015, 28. 3. 2015

Dan odprtih vrat ponovno teden odprtih vrat

Že osmič v sklopu dejavnosti Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT) organiziramo dan odprtih vrat po sistemu obiskov, ki smo ga uvedli jeseni leta 2007. Zaradi velikega zanimanja smo predvidoma za potrebe obiskovalcev iz osnovnih in srednjih šol, dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat v času Stefanovih dni, od 23. 3. - 28. 3. 2015.Organiziran prevoz z Jamove na Reaktor na dan odprtih vrat (28. 3. 2015), in sicer po naslednjem urniku:

  • - Jamova-Reaktor ob 8h30, 9h30, 10h30, 11h30, 12h30

    - Reaktor-Jamova ob 9h, 10h, 11h, 12h, 14h30-ZADNJA vožnja nazaj


ENOTA Instituta "Jožef Stefan" NA JAMOVI CESTI 39

Obiskovalce vabimo, da se ob polni uri (9h, 10h, 11h, 12h, 13h) zberejo pri vratarju na glavnem vhodu IJS (Jamova 39) ter si ogledajo enega od programov ogledov laboratorijev Instituta po lastni izbiri, v trajanju 1 h.

Na voljo so trije različni programi - 1. program: ''Snov, robotika'', 2. program: ''Bio-kemo-fiz'' ter 3. program ''Znanje, sistemi, materiali in okolje''.

Vsako polno uro se začenjajo naslednji ogledi:

PRVIČ LETOS TUDI:

  • PROGRAM 4. - INFRASUN

Enourna predstavitev pilotnega sistema za ogrevanje in hlajenje prostorov z energijo sonca.

Konec oktobra 2014 smo na Institutu »Jožef Stefan« javnosti predstavili pilotni objekt, imenovan InfraSUN. Objekt je zasnovan kot raziskovalno-izobraževalni energijski poligon, ki temelji na integraciji najsodobnejših sončnih termalnih tehnologij v enovit sistem ogrevanja in hlajenja prostorov z energijo sonca ter prikazu uporabe 'sonca kot infrastrukture'.

Objekt je nameščen na stavbi C na Jamovi cesti, kjer ima prostore Odsek za anorgansko kemijo in tehnologijo (K1), ki je slovenski partner v mednarodnem projektu EMILIE (Enhancing Mediterranean Ini a ves Leading SMEs to Innovation in Building Energy Efficiency Technologies, www.emilieproject.eu), v okviru katerega je potekala gradnja sistema. Ključni sklopi pilotnega objekta so inovtivni vakuumski cevni kolektorji s hranilnikom toplote, adsorpcijska hladilna naprava s hibridnim hladilnim stolpom, rekuperator toplotne energije in centralni nadzorno-krmilni sistem.

Del predstavitve bo potekal v 3. nadstropju stavbe C na Jamovi cesti, del pa na strešni ploščadi istega objekta, ki je primerno zavarovana in opremljena za informativno-izobraževalne obiske.ENOTA Instituta "Jožef Stefan" V PODGORICI - REAKTORSKI CENTER


Obiskovalci, ki bodo na Reaktorski center prišli z lastnim prevozom, naj parkirajo na parkirišču levo od vratarnice. Tam jih bodo ob 9h, 10h, 11h, 12h in 13h pričakovali koordinatorji ogledov na Reaktorju - mogoč bo ogled treh programov. Zadnji odhod avtobusa iz reaktorskega centra je ob 14h30!

1. program ogleda: laboratoriji Odseka znanosti o okolju, Hg; laboratoriji Odseka znanosti o okolju - geokemija; najmočnejši slovenski pospeševalnik - OKOLJE: Hg LABORATORIJ, GEOKEMIKA, POSPEŠEVALNIK

2. program ogleda: razstava o jedrski tehnologiji; reaktor TRIGA - JEDRSKA TEHNOLOGIJA, REAKTOR TRIGA

3. program ogleda: laboratoriji Odseka znanosti o okolju - radiološki del - OKOLJE - RADIOLOŠKI DELINFORMACIJE ZA ORGANIZATORJE


Navodila koordinatorjem.
Koordinatorji obiska na Jamovi.
Koordinatorji obiska na Reaktorju.
Informacije o izvedeni promociji.

VSI KOORDINATORJI (ne samo tisti, ki že imajo napovedan obisk) NAJ BODO PRIPRAVLJENI VSAKO URO (prvi koordinatorji trojk predstavitev 1-2-3, 4-5-6, 7-8-9 naj čakajo pri tablah z oznakami programa na parkirišču)