Organizacija obiskov / komentarji


Datum: 16. 2. 2012

Lep pozdrav,

Rada se bi zahvalila za super organizacijo obiska. Otroci so bili navdušeni nad vsem. Res hvala.

Še posebej pa bi se rada zahvalila koordinatorjem, pa Kristini in mag. Tomažu Ogrinu.

Hvala.

Lep pozdrav

Hana Uršič


Datum: 12. 2. 2012

Spoštovani, želela bi se vam zahvaliti, da ste učencem naše šole omogočili obisk na vašem institutu ter da smo si smeli ogledati delo steklopihača.

Hvala in lepo pozdravljeni, Lucija Florjanc Lukan

razredničarka 3.a razreda Waldorfska šola Ljubljana


Datum: 3. 2. 2012

Spoštovani,

lani smo vas z izbirnim predmetom poskusi v kemiji obiskali na Tednu odprtih vrat. Moram priznati, da je bilo zares poučno in nam (meni in še posebe učencem) je bilo zelo všeč.

Zato bi tudi letos rada najavila dve skupini po 16 učencev za ogled odsekov in šole eksperimentalne kemije.

Lep pozdrav

Tina Osterman, OŠ Ivana Groharja Škofja Loka


Datum: 2. 2. 2012

Postovana Tanja,

  • hvala puno na pozivu.

Zahvaljujemo se na gostoprimsvu Vas i Vasih istrazivaca 08.12.2011. godine.

Sa zeljom da ponovo dodjemo na Institut "Jozef Stefan", nadamo se decambra 2012,

  • Srdacan pozdrav.

Dragana Milicevic Gimnazija Toplicina 1 37000 Krusevac Serbia


Datum: 23. 1. 2012

Spoštovana,

najlepše se vam zahvaljujemo za čudovit obisk pri vas. Otroci in učitelji so bili navdušeni.

V pomladanskem času (april, maj) bi vas 1 skupina (10 do 17 letnikov) rada ponovno obiskala.

Lep pozdrav, Ksenija Majcen


Datum: 12. 6. 2011

Spoštovani!

Želela bi vam sporočiti, da je bil obisk v Inštitutu Jožefa Štefana neverjetna izkušnja za naše učence. Bili so izredno navdušeni nad vsem kar so videli in poskusili. Vaši sodelavci so nas sprejeli neverjetno prijazno in bili pripravljeni odgovarjati na neskončno število vprašanj.

Še enkrat hvala in lep pozdrav, Monika Košir


Datum: 14. 4. 2011

Spoštovana Tanja Zdolšek!

Zahvaljujemo se Vam za organizacijo prijetnega in koristnega ogleda na vašem Inštitutu.

Učenci so na poti domov izpolnjevali vprašalnike, v katerih so izrazili zadovoljstvo z obiskom in se zahvaljevali za organizacijo.

Utrinki doživljanja v delavnicah in analiza vprašalnika so na spletni strani šole (Osnovna šola borcev za severno mejo Maribor).

V imenu otrok, spremljevalnega tima in vodstva šole se Vam še enkrat zahvaljujemo in želimo prijetno pomlad, Branka Ribič Hederih


Datum: 23. 3. 2010

Spoštovani

Zahvaljujem se vam za izredno dobro pripravljen ogled, s katerim ste zelo prispevali h popularizaciji naravoslovja med srednješolci.

Aleksander Medveš, Gimnazija Trbovlje


Datum: 29. 1. 2010

Spoštovani !

Hvala za lepo pripravljeno predstavitev. Moja hči Gaja je to komentirala z besedami: "Tukaj bi z veseljem delala!". O obisku pri vas bo poročala tudi v šoli.

Lep pozdrav! Andrej Žumer


Datum: 6. 5. 2008

Odlično vodenje, izredno zanimiva predstavitev - skratka, tehniški dan pri vas je res super.

Hvala za vso prijaznost in podporo,tudi jaz sem spoznal marsikaj novega.

Lep pozdrav Milan Gaberšek z učenci 8. razreda


DAN ODPRTIH VRAT, 29. 3. 2008

Lep pozdrav, se opravičujem, da nisem utegnil prej napisati zahvale ob sprejemu na IJS.

Kar se tiče naše ekskurzije in ogleda IJS. Na dan ekskurzije se nam je nakopičil kup težav zaradi voznika avtobusa, ki ni poznal ne poti kamor gremo niti kje naj bi bili (na reaktorju v Podgorici namreč). Ampak ko smo rešili zadevo smo že bili v taki časovni stiski, da mi ni ostalo nič drugega kot se opravičevati, za kar dvomim, da je kaj pomagalo.

Drugače smo bili zelo zadovoljni s predstavitvami, ki ste jih pripravili. Dijaki so pozneje še kar spraševali, kaj in kako. Tako, da jim je to bila kar velika motivacija za delo na področju naravoslovja. Mogoče bi lahko v prihodnje kdo od oseb, ki so nas vodile po inštitutu omenil kakšne večje dosežke, ki ne dvomim, da jih je kar nekaj. Vendar o njih nismo slišali skoraj nič. Najbolj pa so me dijaki presentili takrat, ko jih je najbolj od vsega pritegnil majhen zatič za umetne zobe, ki so ga pokazali na odseku za keramiko. Kar naprej so spraševali kako to, da je lahko naravoslovje, ki se ga v SŠ učijo na tako drugačen način tako uporabno, tako drugačno, tako "in". Zelo veliko srednješolscev danes ve kje vse delajo znanjstveniki (vseh sort) a niso vedeli ali jim ni bilo najbolj jasno kaj ima opraviti tako pomembna ustanova s tako vsakdanjimi stvarmi.Zelo zanimiv je bil tudi prikaz "superprevodnika", ki ga verjetno ne moremo na SŠ izvesti skoraj nikjer, ker nimamo materialov(vsaj pri nas ne). Kar si ogledamo na videoposnetku je zanimivo, a nikoli tako kot videti stvari v delovanju.

Na rekatorju so nas tudi sprejeli zelo prijazno in nam prikazali svet radioaktivnosti popolnoma drugače, kot smo si ga do zdaj predstavljali vsi - vključo z mano, čeprav sem fizik. Očitno bom tudi sam moral večkrat obiskati kolege raziskovalce, ker imate zelo veliko idej, ki se dajo zelo dobro uporabiti na šoli pri pouku. Nastop enega od vodičev je mejil skoraj že na dramo, ki jo je tako popestril s fiziko, ki je bila v ozadju, da je pritegnil kar vse obiskovalce, ki so šli mimo. Skratka, enkratno.

Skratka bili smo zelo zadovoljni, da ste nas sprejeli. Še bolj pa, da so naši dijaki od tega odnesli kar nekaj dobrih vtisov. Mogoče se jim je učitelj kaj zameril(jaz namreč), ko je bil nekoliko tečen in nervozen zaradi poteka, ki je bi čisto mimo planiranega. vendar je to že druga tema.

Najlepša hvala za lep in prijazen sprejem, Roman Bobnarič Gimnazija Ormož


... pocutili smo se odlicno. Obisk vase institucije nas je nadvse prevzel. Organizacija je bila odlicna. Najbolj nam je bila vsec predstavitev gorivnih celic, radioaktivni poskusi in rastava v Podgorici. Vsi, ki so nas vodili, so bili nadvse prijazni in nazorni. Hvala vam, Marjeta Gradisnik Mirt.


Pozdravljeni. Najprej se Vam bi najlepse zahvalila za sodelovanje. Glede na dogovor o ogledu Vasega Instituta naj bi si nasi ucenci na Institutu ogledali dva programa, ki smo ju v petek ucencem predhodno opisali s pomocjo informacij, ki jih imate objavljene na spletnih straneh. Ucenci so potozili, da vsega niso videli, da je bila prevelika guzva in da niso pricakovali dodatnih udelezencev v skupini. Zato bi mogoce bilo v prihodnje bolje, da bi dan odprtih vrat potekal dalj casa in v manjsih skupinah. Izkusnje kazejo, da je potrebno na takih ogledih ucence zaposliti z posameznimi nalogami. V ta namen bi predlagala se, da bi odgovorna oseba si lahko programe ogledala v naprej, saj bi bil ogled tako bolj organiziran in ucinkovit. Nekateri ucenci namrec na tovrstnih dnevih uvidijo tudi svoje poklicno poslanstvo. Lp, Karolina Livk.


Datum: 10. 3. 2008

Spoštovana ga. Špela Stres!

V imenu vseh udeležencev seminarja na temo Novejši materiali v tehniki se iskreno zahvaljujem za pregledno in zelo izčrpno predavanje, ki je bilo podprto s primeri iz prakse v sodobnem času in prostoru.

S predstavitvijo posameznih tem smo bili zelo zadovoljni, saj bomo večino novih spoznanj lahko uporabili v pedagoškem procesu na našem delovnem mestu. Tako se bomo lahko učinkovito vključili v povratno zanko širitve znanja in posledično razvoja znanosti in tehnologije.

Zelo smo bili zadovoljni tudi z gradivi in načinom posredovanja informacij vaših predavateljev. Predavatelji so bili zelo konkretni in so nam teme podali na naši stopnji znanja primernem nivoju, upoštevajoč zahtevnost tem, ki smo jih poslušali.

Pripravljenost, odstopiti in nam dati na razpolago že pripravljene pripomočke vaših predavateljev posameznih področij, predstavlja nam kot učiteljem veliko uporabno in izobraževalno vrednost.

V bodoče predlagamo, da praktičnemu delu, kot so laboratoriji(analize na mikroskopih) namenimo nekaj več časa, ker na srednjih šolah te možnosti nimamo.

Spoštovani, k vam smo prišli z velikimi pričakovanji, odšli smo zelo zadovoljni in že se nam porajajo nove ideje, ki bodo z vašo pomočjo posodobile, popestrile in izboljšale izvedbo pedagoškega procesa.

V imenu profesorjev srednjih strojnih šol se zahvaljujem za izvedbo predavanj in upam, da bo v bodoče še priložnost sodelovati z vami,

Mojca Šmelcer

Šola za strojništvo Škofja Loka,Podlubnik 1 b, Škofja Loka


Datum: 28. 2. 2008

Pozdravljeni!

Še enkrat bi se vam želela zahvaliti za skrbno organiziran ogled Instituta in vse strokovne in prijazne predstavitve vaših kolegov iz Instituta. Zelo veseli smo, da nas je pozdravil tudi direktor in izrazil podporo pri sodelovanju znanosti in gospodarstva. Mislim, da so obstoječi projekti dokazali kaj vse se da postoriti in da bo naše sodelovanje tudi v prihodnosti obrodilo nove skupne ideje in rešitve!

Želim vam uspešno raziskovanje. Ob priliki pa pripeljemo še kakšno skupino na ogled Instituta.

Hvala še enkrat!

Lep pozdrav, Kind regards Mateja Panjan


Datum: 7. 2. 2008

Spoštovani!

Najprej NAJLEPŠA HVALA za ogled. Bili smo zelo zadovoljni z ogledom. Otroke je seveda najbolj navdušil zadnji del pri gospodu Ogrinu.
V prvem delu bi mogoče pri predstavitvah za osnovnošolske otroke predstavili na bolj enostaven način, naprimer - v tem laboratoriju raziskujemo to... in to..., kar praktično rabimo za.... Naprimer - na oddelku računalništva raziskujemo pošiljanje komunikacij preko balona, zato, ker... Skratka, čim bolj na osnovni ravni.
Mi smo danes to predebatirali danes v šoli in ugotovili, da so učenci odkrili pomen raziskav.
Skratka, nadaljujte v tej smeri. Želim vam čim več uspehov in se priporočam za prihodnje leto.

Še enkrat hvala in lep pozdrav!

OŠ France Prešeren, Kranj


Datum 2. 10. 2007

Protokol je bil ... brezhiben ...

V laboratoriju za dozimetrijske standarde smo se pri dr. Matjažu Štuhcu zadržali malo dlje ... po mojih izkušnjah je bil to doslej najboljši obisk iz dveh razlogov. Videlo se je, da predavatelj rad posreduje znanje in se je kmalu prilagodil predznanju dijakov, in to jih je tako pritegnilo, da so ga vsi pozorno poslušali. To pri skupini trinastih adolescentov ni lahko doseči. Naredil je tudi (drugi razlog) nekaj demonstracij meritev radioaktivnosti, ki so bile izjemno zanimive. Recimo, kako delujejo moderni dozimetri.

Obisk pri dr. Janezu Kovaču, ki nam je pokazal, kako raziskujejo površine, je bil ... zaradi velikega nabora prikazanih inštrumentov vsaj zame zelo zanimiv. Gospod Kovač je dijake povabil, da se oglasijo, ko bodo s svojim zananjem toliko napredovali, da si bodo želeli počitniške prakse v svoji računalniški stroki. ...

Elektronski presevni in vrstični mikroskop nam je na hitro predstavila Kristina Žagar ... z zanimivim eksperimentiranjem s tekočim dušikom. O tem smo se pogovarjali še celo pot nazaj do šole. Potem ... sem se spomnil, kako smo na seminarju pri prof. Ogrinu v inštitutskem parku ... delali sladoled. Od tod pa ideja za popestritev ...

S podrobnim opismo sem vam nekako opisal opažanja, predvsem pa navdušenje nad današnjim obiskom. Moram priznati, da bi se lahko jaz potrudil in dijake prej malo razsvetlil z osnovnimi pojmi, kot recimo, kaj so žarki alfa, beta in gama. Zato bi se moral uskladiti z vašim programom obiska. Danes sem bil kar v treh novih laboratorijih, ki jih prej še nismo obiskali, in sedaj nekako vem, katera pojasnila bi lahko pred obiskom dal dijakom. In če so bili danes pika na i poskusi s tekočim dušikom, bi lahko v prihodnje naredili sladoled v inštitutskem parku. To bi bilo za dijake nepozabno. Jaz bi prinesel vrečke sladoleda v prahu, metlico in sferično posodo, pri vas bi pa dobili tekoči dušik, ki ga v šoli po navadi nimamo in takih poskusov ne delamo.

Z malo usklajevanja in povratnih informacij nam bo uspelo narediti obiske pri vas še bolj zanimive v obojestransko zadovoljstvo.


Datum: 4. 10. 2007

... Vsak dan je boljše! Danes je bilo zelo zanimivo ... Gregor Papa in dr. Ester Heath pa predavatelj na tehnologijah znanja ... so nam obširno in nazorno predstavili teme ...


Datum: 1. 10. 2007

... Predlagam, da se obiski na oddelkih podaljšajo (če je to mogoče na pol ure). ...
Čeprav je bil kratek, je bil današnji obisk zanimiv za dijake.
Pritožili so se, da je na zelo zanimivi predstavitvi robotov eden od predavateljev
govoril tako potiho, da ga večina ni slišala.
Meni se je pa zdelo škoda, da niso pokazali delovanje elektrostimulatorja na dijaku.
Če bi imeli še 10 minut ... Vegova gimnazija


Datum: 23. 9. 2007

... Mi smo bili z ogledi inštituta zadovoljni. ... Ena ura je premalo, mogoče bi morali podaljšati čas
ogledov vsaj za 20 minut ali 40 minut ... Lep pozdrav in na svidenje drugo leto ... Gimnazija Ptuj


Datum 19. 9. 2007

...Učenci so dejali, da jim je bilo pri ogledu IJS všeč naslednje: raziskave bolezni, prostor 4 st. Celzija, poizkusi s tekočim dušikom, keramika, zabijanje v steno?, laser ... Drugi so trdili, da je bilo deloma prezahtevno, deloma preveč razvlečeno (npr. knjižnica, ...